vrijdag 27 februari 2009

Today I'm dirty, and I want to be pretty

And tomorrow, I'll be just dirt.
We are the nobodies, wanting to be somebodies.
We dance, because we know just who we are.

Leuk, weer een feest vanuit de opleiding. Het thema: de nasty 90's. Dus dat is m'n
grote afro uit de kast, en een net shirt met maar een (1) knoopje onderaan vast. Ketting erbij, zonnebril op, ik ben er klaar voor.
Ik ben ook weer de eerste die aanwezig is, maar zo heb ik wel de kans om even 'in' te komen. Chiel (Buster Palmer) draait even wat old skool hardcore en ik ga, al is het maar voor even, goed los.

Er komen niet veel mensen opdagen, maar eigenlijk maakt het ook niet uit. Ik heb blijkbaar nog genoeg zelfrespect om niet in te gaan op het gedrag van een dronken minderjarige. Twaalf uur 's nachts, en Chiel mag weer draaien. Het betere stampwerk begint, met gouwe ouwe hardcore en gabber plaatjes. Samen met Douwe flink aan het hakken. Daarna ook zonder Douwe hakken. Heb ik blijkbaar toch een betere conditie dan ik dacht. Blaren op m'n blaren, steken in m'n onderbenen. Maar het maakt me niet uit, deze avond word leuk, dus gaan met die benen. Raggen, beuken, stampen.

Het regent op de weg naar huis. Het maakt me niet zoveel uit eigenlijk. Ik blijf voor m'n deur nog even staan, luisterend naar het getik op de overkapping van de gang. Dan naar binnen, en snel de bezwete kleding uit. Muziek aan, en onder de douche. Lekker is dat, even bijkomen.

Thee zetten, sfeerlicht aan, en dan gaat de bel. Wie komt me nu ineens opzoeken?
Op dit tijdstip? En wie weet waar ik woon?
Ik zie niks door het kijkgat, beslagen dankzij het douchen. Ik doe de deur open, en daar staat ze. Lang haar over haar gezicht en over haar lange jas. Ze is verregent.
Mascara is uitgelopen en heeft zwarte strepen over haar gezicht getrokken.
Ze valt half naar binnen, en ik vang haar op. Ze huilt.

Het huilen word minder. Ik hou haar stevig vast, en vertel haar dat het allemaal goed komt. Ik help haar uit haar natte kleding, welke ik in de douchecabine ophang om uit te lekken. Ik geef haar een shirt van mijzelf, en leg haar in m'n bed.
Ik dek haar toe, en vertel haar nog een keer dat het goed komt.

Ik pak het matras voor logees, m'n slaapzak en m'n reserve-kussen. Nog een paar keer blazen om het matras goed hard te maken, en dan rol ik mezelf op in een warme foetushouding om uiteindelijk in een verwarrende slaap te vallen.

Today, today I'm dirty, and I wanted to be pretty.

And tomorrow?

Tomorrow.

Tomorrow, I'll be just dirt.